ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő szavazáshoz kézhez kapták a T/3204/528. számú tájékoztatót, amelynek alapján most a határozathozatal következik.
Felhívom figyelmüket, hogy a kormány által támogatott, a T/3204/513. számú kiegészítő ajánlás 116. pontjában szereplő módosító javaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának "igen" szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a kormány által támogatott 116. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 229 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatot elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért a kormány által is támogatott 118. számú ajánláspontról. Erről a pontról tehát nem most, hanem később határoz az Országgyűlés.
Most a kormány által támogatott további módosító javaslatokról határozunk a T/3204/528. számú tájékoztató alapján, az ajánlás 118. pontjának kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a kormány által támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 231 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Az ajánlás 3. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésében a törvény céljáról szóló rendelkezés kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 159 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdésében a gyermekvédelem más megfogalmazását javasolja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 5. pontjában Kelemen András a törvényjavaslat 2. §-ának kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy a gyermek nevelésének és fejlődésének útjában ne állhasson azt gátló szabályozás. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 173 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 6. pontjában Nádori László és Szabó Lajos Mátyás a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében nyelvtani szövegmódosítást kezdeményez. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 7. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében a gyermekek védelmét ellátó szervek kiegészítését, valamint a gyermekek érdekének pontosabb meghatározását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 175 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésében az eljáró szervezeteknek a családdal történő együttműködésére vonatkozó mondatrész kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 177 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. § (4) bekezdésében nyelvtani szövegmódosításokat és egyéb kiegészítéseket kezdeményez. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 3. § (1) bekezdésének módosításával az önkéntesen igénybe vett szolgáltatások szabályait kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdésében a gyermekek hátrányos megkülönböztetésére vonatkozó szabályok felülvizsgálatát kezdeményezi. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 221 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.00)
Az ajánlás 17. és ezzel összefüggésben a 19. pontban Dobos Krisztina a törvényjavaslat 4. § (1) bekezdésének módosításával és (3) bekezdésének elhagyásával a törvény személyi hatályának más megfogalmazását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 80 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 20. pontjában Pokorni Zoltán és képviselőtársai a törvényjavaslat 5. § a) pontjában jogszabályi hivatkozás pontosítását kezdeményezi a gyermek fogalmának megjelölésében. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 22. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 5. § d) pontjában a gyermek hozzátartozóinak körét kívánja kiegészíteni. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, az oktatási bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 147 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 24. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 5. § g) pontjának kiegészítésével a gyermekjólét fogalmának pontosítását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Farkas Gabriella a törvényjavaslat 5. § o) pontjában a várandós anya szociális válsághelyzete megfogalmazásának kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot a szociális bizottság támogatja, az oktatási bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 140 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 33. pontjában Pallag László a törvényjavaslat 5. §-át új u) és v) pontokkal javasolja kiegészíteni. Ezekben az érdekeltek, valamint az érintettek körének megfogalmazását terjeszti elő. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 27 igen szavazattal, 229 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésében a gyermeki jogok kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 37. pontjában Farkas Gabriella a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésében a gyermeki jogok további kiegészítését javasolja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 192 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 38. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 6. § (3) bekezdésében a fogyatékos, tartósan beteg gyermekek jogának kiegészítését kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 132 nem szavazattal, 44 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 40. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 6. § (4) bekezdésének módosításával pontosan meghatározza az állam és intézményei feladatait a gyermekek egészségére ártalmas szerek elleni védelemben. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 42. pontjában Sándorffy Ottó a törvényjavaslat 7. § (1) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a gyermeket csak a veszélyeztetettségi okok együttes mérlegelése után lehessen a családjától elválasztani. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 43. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdésének kiegészítésével a gyermek gondoskodást helyettesítő védelmét elsősorban családi védelemként javasolja megteremteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 190 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 47. pontjában Kelemen András a törvényjavaslat 7. § (4) bekezdését javasolja kiegészíteni azzal, hogy a gyermeknek csak bizonyos feltételek mellett legyen joga származása, vér szerinti családi kapcsolata megismeréséhez.
(18.10)
A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 54. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 8. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni: "A rendelkezés a gyermek védelme érdekében biztosítja, hogy e védelemmel ellentétes törvényi szabályozás és más döntés ne születhessen." A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 58. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 9. § (1) bekezdés b) pontjának a kiegészítésében azt javasolja, hogy a gyermek gondozási helyének megváltoztatására irányuló kérelem elbírálása alapos mérlegelésben részesüljön. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 192 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 97. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 14. § (2) bekezdésében nyelvtani szövegmódosításokat kezdeményez. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 177 nem szavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 100. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 15. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni, amelyben a gyermekek nevelkedésének biztonságát szavatoló alapellátási formákat jelöli meg. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 182 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 110. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 17. § (1) és (3) bekezdéseit a tömegtájékoztatási eszközök feladatának megfogalmazásával, valamint a szervezetek nemzetközi együttműködésére történő utalással kívánja kiegészíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 222 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 19. § (2) és (3) bekezdéseinek módosítására három indítvány érkezett. A kiegészítő ajánlás 30. és az ajánlás 119. pontjai egymás mellett is elfogadható megoldásokat kínálnak; az ajánlás 118. pontját pedig magában foglalja a kiegészítő ajánlás 30. pontjában szereplő módosító javaslat. Az alaprendelkezés a gyermek és a fogyatékos gyermek részére adható rendszeres támogatás feltételeit tartalmazza.
Most a kiegészítő ajánlás 30. pontjáról határozunk, Csizmár Gábor és képviselőtársai javaslata szerint. Felhívom tisztelt képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 118. pontjában szereplő indítványt. Az emberi jogi bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 246 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett elfogadta.
Most Pokorni Zoltán és képviselőtársai javaslatát teszem fel szavazásra, az ajánlás 119. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 147 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 128. pontjában Kelemen András a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésének módosításával a rendszeres támogatás havi összegének mértékét kívánja növelni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Folyamatos zaj.)
Az ajánlás 150. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 24. § (2) bekezdése e) pontjában a gyermektartásdíj folyósításának felfüggesztésére irányuló rendelkezést kívánja kiegészíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 80 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító javaslatot.
Az ajánlás 153. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 25. § (2) bekezdésében az otthonteremtési támogatásra vonatkozó jogosultság szabályának enyhítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 156. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 25. § (3) bekezdésének módosításában a fiatal felnőtt által igénybe vehető támogatás feltételét kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 73 igen szavazattal, 192 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.20)
Az ajánlás 161. pontjában Sándorffy Ottó a törvényjavaslat 25. § (5) bekezdésének kiegészítésével a gyermek gyámügyeinek intézője számára biztosítani kívánja a vagyonfelügyeleti jogosultságot. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 184 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 164. pontjában Sándorffy Ottó a törvényjavaslat 26. § (1) bekezdését új ponttal kívánja kiegészíteni. Ebben az otthonteremtési támogatás mértéke alapjának számítására irányuló új rendelkezést javasol. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 181 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 166. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 26. § (2) bekezdésének kiegészítésével a gyámhatóság lakás vásárlásával kapcsolatos feladatainak megfogalmazását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 39. pontjában az oktatási bizottság a törvényjavaslat 27. § (2) bekezdés a) pontjában az otthonteremtési támogatás igénylésére vonatkozó szabályok kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 181 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 187. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 34. § (3) bekezdésében a látogatási rendre vonatkozó rendelkezés kiegészítését javasolja. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen szavazattal, 134 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 188. pontjában Rapcsák András a törvényjavaslat 34. § (4) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a gyámhivatal határozata ne terjedjen ki a gyermek meglátogatásának és eltávozásának szabályozására. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 212. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 40. § (1) bekezdésében a gyermekjóléti szolgáltatás szervezésére vonatkozó települési önkormányzati és családsegítő feladatok megfogalmazását javasolja. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 187 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 215. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 40. § (2) bekezdésének módosításával a gyermekjóléti szolgálat feladatainak kiegészítését kezdeményezi. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 229. pontjában Pancza István a törvényjavaslat 45. § (3) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a gyermekek átmeneti gondoskodásának időtartama legfeljebb egy év legyen. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 228 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 240. pontjában Dióssy László a törvényjavaslat 49. § (2) bekezdésében a helyettes szülők kiválasztására irányadó feltételeket kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 228 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 293. pontjában Farkas Gabriella és képviselőtársai a törvényjavaslat 56. § (5) bekezdésének módosításával a gyermekotthoni és nevelőszülői hálózat kapcsolatáról rendelkező szabály kiegészítését kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 140 nem szavazattal, 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 298. pontjában Csizmár Gábor és képviselőtársai a törvényjavaslat 58. § (1) bekezdésében a gyermekotthon és a speciális gyermekotthon ellátási képességére vonatkozó szabályok kiegészítését javasolják. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 202 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
Az ajánlás 299. pontjában Páva Zoltán a törvényjavaslat 58. §-át a csecsemő- és gyermekotthon működésére vonatkozó szabályokkal kívánja kiegészíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 234 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 97. pontjában Jauernik István és Tokár István a törvényjavaslat 143. §-a (1) bekezdésében javasolják, hogy a gyermekvédelmi rendszer pénzügyi fedezetét az állami és önkormányzati költségvetés biztosítsa.
Az oktatási bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 95 igen szavazattal, 155 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 432. pontjában Kristyánné Aknai Erzsébet a törvényjavaslat 143. §-a kiegészítésével a helyi önkormányzatok részére biztosított éves normatív költségvetési hozzájárulások összegének meghatározását kezdeményezi. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen szavazattal, 148 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 436. pontjában Kristyánné Aknai Erzsébet a törvényjavaslat 147. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. A javaslat az ellátást biztosító önkormányzat részére étkezési hozzájárulásról rendelkezik. Az emberi jogi és az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna szavazni, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit