DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az 1994. évi XXIII. törvény alapján folyik az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek ellenőrzése, így az országgyűlési képviselők ellenőrzése is, és a preambulum szerint a demokratikus államelmélet (Sic!) tisztaságának előmozdítása érdekében kiderül, illetve válaszút elé érkeznek azok az esetleges képviselők, akik annak idején a BM III/III-as ügyosztályával, vagy valamelyik jogelődjével együttműködtek.
A törvénynek megfelelően az átvilágító bírák végzik ezt a munkát, és egy elég akut, régóta napirenden lévő kérdésre talán végre hosszú idő után sikerül pontot tenni, és kinek kevésbé, kinek jobban megnyugtató módon ezt a kérdést rendezni.
Ahhoz, hogy ezt a kérdéskört teljeskörűen rendezzük és megnyugtató választ kapjunk, úgy gondolom, azt a kérdést, hogy az országgyűlési képviselők közül ki működött együtt a régi titkosszolgálatokkal, még egy apró kérdéssel ki lehet egészíteni, hogy esetleg van-e a mostani Országgyűlésben olyan képviselő, aki együttműködik a titkosszolgálatokkal, vagy nincs, mert ha nincs, akkor egyértelműen pontot tudunk erre a kérdéskörre tenni.
Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól, hogy alkalmaz-e titkos bizalmi informátorként országgyűlési képviselőt a polgári titkosszolgálat. Nem árulok el titkot, ha azt kell mondanom, hogy válaszként igazán megnyugtatni csak egy rövid "nem" szó tud. Én remélem, hogy ez lesz a válasz, mert ha ennél hosszabb akkor nem biztos, hogy teljes mértékben és mindenki meg tud a kérdéssel barátkozni. Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter urat, és kérem, hogy válaszoljon kérdésemre. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit