DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Ház! A társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvény valóban egy nagyon sokoldalú mérlegelést kíván az Országgyűléstől.
Amit képviselő asszony elmondott, ezeknek az információknak én a benyújtáskor nem voltam tudatában és ismeretében, de amit ön elmondott, ettől a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló véleményem és egyáltalán a kormány elhatározottsága az önkormányzatok szükségességéről és az önkormányzatiságról nem változott és nem változik meg.
Természetesen rendkívül rossz üzenetnek tartom azt, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat felelős tisztviselője egy ilyen járuléktartozással rendelkezik. A magam részéről annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy a kormány a maga részéről következetesen igyekszik azt a szempontot érvényesíteni, hogy akik köztartozással rendelkeznek, azokat hátrány érje bizonyos helyzetekben, hiszen közbeszerzési eljárásban nem vehetnek részt köztartozással rendelkezők, felszámolóként - egy most születő rendelkezés szerint - majd nem működhetnek olyanok, akik köztartozással rendelkeznek és így tovább.
A munkaadók számára, azt gondolom, ez a parlamenti felszólalás iránymutató lehet. Az ő felelősségük az, hogy ilyen körülmények között kit delegálnak - Simsa urat vagy mást - az önkormányzatba. Nyilván ez egy olyan kérdés, amit mérlegelni kell. Ezen túlmenően nem hiszem, nem gondolom, hogy egy ilyen ügy kapcsán nekünk a társadalombiztosítási önkormányzatokról alkotott megítélésünkön kell változtatni általában.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit