DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! Mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz döntés előtt állunk az elkövetkezendő napokban, hetekben, amikor döntenünk kell majd a társadalombiztosítási alapok felügyeletének a jövőjéről. Mivel ez a döntés minden magyar állampolgárt érint, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a döntés előtt tisztázzuk, mi minden is történt az elmúlt négy évben a társadalombiztosítási önkormányzatoknál. Ezért most a miniszter úr véleményét szeretném kérni egy, számomra nagyon furcsa esetről.
A Konstrukt Vállalkozásszervező és Műszaki Fejlesztő Kft. felszámolását 1995. május 18-ai időponttal rendelte el a Fővárosi Bíróság. A cég a társadalombiztosításnak 6,8 millió forinttal tartozik, a behajtásra már nincs esély. A Vertikum Építő és Szolgáltató Kft. a társadalombiztosításnak 14,2 millió forinttal tartozik, a behajtásra itt sem látszik semmilyen esély.
(13.40)
E két cégben a jelentős köztartozás tényén túl a közös az, hogy mindkettőnek azonos az ügyvezető igazgatója: Simsa Péter úr, aki jelenleg az Egészségbiztosítási Önkormányzat alelnöke.
Kérdezem ezért miniszter urat, hogy véleménye szerint hogyan befolyásolja a polgárok járulékfizetési hajlandóságát az a tény, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat alelnöke által vezetett cégek ekkora, összesen 21 milliós járuléktartozással rendelkeznek.
Még egy kérdésem lenne miniszter úrhoz: birtokában volt-e ön ezen információknak akkor, amikor előkészítette és a tárcája nevében benyújtotta a kormánynak a delegálásról szóló társadalombiztosítási önkormányzati törvénytervezetet?
Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit