ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Én is köszönöm. Most Pokorni Zoltán úr szólhatna. Mivel nincs az ülésteremben, feltételezem, hogy nem kíván felszólalni. A jegyzőkönyv számára rögzítem, hogy lehetősége lett volna.
A határozathozatal következik. Felhívom a képviselő urak és hölgyek figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. számú törvény 3. § (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 131. § (3) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Az indítványokról egyenként fogunk határozni.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát a H/4165. számú mentelmi ügyben. Kérem, szavazzanak! Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 69 igen szavazattal, 169 ellenében, 18 tartózkodással Pokorni Zoltán képviselő úr mentelmi jogát nem függeszti fel.
(19.10)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát a H/4166. számú mentelmi ügyben. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 72 igen szavazattal, 157 ellenében, 28 tartózkodás mellett Pokorni Zoltán képviselő úr mentelmi jogát nem függeszti fel.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát a H/4167. számú mentelmi ügyben. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 148 igen szavazattal, 94 ellenében, 14 tartózkodás mellett Pokorni Zoltán mentelmi jogát nem függeszti fel.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát a H/4168. számú mentelmi ügyben. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 150 igen szavazattal, 92 ellenében, 13 tartózkodás mellett Pokorni Zoltán mentelmi jogát nem függeszti fel.
A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/4169. számon határozati javaslatot nyújtott be Deutsch Tamás képviselő úr, Fidesz-Magyar Polgári Párt, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Deutsch Tamás országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát ne függessze fel.
Megadom a szót Isépy Tamás úrnak, a mentelmi bizottság alelnökének, aki a bizottság álláspontját fogja ismertetni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit