DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Én úgy gondolom, hogy a betegeket és a szülőket elsődlegesen az érdekli, hogy van-e szűrővizsgálat, vagy nincs szűrővizsgálat, az érdekli, hogy mondjuk, az elmúlt héten beharangozott, és számomra rendkívül felháborító, hepatitis-B elleni védőoltásnak 50 százalékra csökkentették a társadalombiztosítási díját, és nem tudom, hogy hány szülő van ma Magyarországon, aki 3000 forintot ki fog fizetni a májgyulladás elleni védőoltás beadására.
Pénz valahonnan kellene az egészségügyre, de jelen pillanatban nincs. Én nem tudom, hogy támogatással vagy nem támogatással, de valamilyen módon, úgy gondolom, hogy az egészségügyi kormányzatnak és a kormánynak kell megoldani nemcsak a betegek gyógyszerrel történő ellátását, hanem a hatékony és hatásos megelőzést is.
Emlékezetem szerint egyébként nemcsak a Madarász utcai kórházban vannak ezzel kapcsolatban problémák, hanem általában a szűrővizsgálatokra, tisztelt miniszter úr, ma már nem jut pénz.
Sőt, engedje meg utolsó megjegyzésként, az elmúlt vasárnap felkeresett Pusztaföldvárról egy májtranszplantáció előtt álló beteg, s közölte, hogy mivel pénz nincs, ezért kihúzták a programból. Ez, kedves miniszter úr, hallatlan. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit