TAMÁSSY ISTVÁN

Full text search

TAMÁSSY ISTVÁN
TAMÁSSY ISTVÁN (SZDSZ): Köszönöm szépen. Az 50. § (5) bekezdésében Baráth Etele képviselőtársammal együtt javaslatot nyújtottunk be az építészeti kultúra támogatására és fejlesztésére, amely az eredeti javaslat szerint a megvalósuló építmények 1 ezrelékére terjed ki. Javaslatunk szerint az építmények 1 ezrelékét a Központi Környezetvédelmi Alapon keresztül erre a célra lehetne fordítani.
Módosító indítványunk a kapcsolódó módosítókban tovább fejlődött, és olyan formában került beterjesztésre, hogy a közbeszerzési törvény által megszabott értékhatár feletti összegű épületek esetében 1 ezrelék, míg a közbeszerzési törvény értékhatára, illetőleg annak 50 százaléka és a teljes értékhatár közötti összegben megépült épületek esetében pedig 2 ezrelék lenne az a határ, amelyet az építészeti kultúra támogatására kívánunk javasolni.
Azt hiszem, szükséges lenne elmondanom önöknek, és kérném tisztelt képviselőtársaim támogatását ebben az ügyben, mert rendkívül fontos, szerintünk legalábbis rendkívül fontos és hasznos célra fordítódnék ez az összeg.
Az építészeti kultúra támogatása alatt mi különböző építészeti folyóiratok támogatását, építészeti múzeumok vagy múzeum létrehozását és támogatását, egyáltalán minden olyan tevékenységet, amely az építészeti kultúra előbbrevitelét és ennek magyarországi bevezetését, illetve magasabb szintre emelését eredményezi, ezt kívánjuk ezzel az összeggel támogatni.
(17.40)
Számításaink szerint ez összeg körülbelül évi 300-400 millió forint közötti összegre tehető - úgy gondolom, nem túl nagy összeg. Ugyanakkor a terület szereplői, azok a kivitelező vállalatok, amelyek ebben a kérdésben érdekeltek, előzetes tájékozódásunkra kedvező és pozitív választ adtak. Tehát a kivitelező vállalatok részéről egy költségvetésnek egyezrelékes vagy félezrelékes emelése végül is elfogadható szintű kiadás abban az esetben, ha annak az ellentételezéseként - az ellenoldalon - az építészeti kultúra fejlesztésére nyílna mód.
Én arra kérem önöket, hogy ezt az előterjesztésünket a szavazás során majd támogassák; jó célt fognak ezzel szolgálni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit