DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! A mozgásszervi betegeknél a prevenció, a rehabilitáció, a gyógykezelés területén nagy jelentősége van a komplex fizioterápiás kezelésnek.
(16.10)
Ezen kezelések elmaradása esetén rosszabbodik a beteg állapota, nő a táppénzes napok száma. A szakirodalom is igazolja, hogy a gyógyító, rehabilitációs és preventív terápiás eljárások nemcsak a kezelt egyén számára kedvezőek, hanem a nemzetgazdaság szempontjából is előnyösek.
Az időskorúaknál alkalmazott kezelések súlyosabb betegségek kialakulását is megelőzik, ugyanakkor az idős emberek rossz anyagi helyzetük miatt térítés esetén nem tudják igénybe venni a kezelési lehetőségeket. Ezt Hajdúszoboszlón többször tapasztaltam. A szegénység konzerválhatja a betegséget, fokozhatja azt. Érdemes megszívlelni Széchenyinek 1857 novemberében írt gondolatát, amely szerint az ökonómia igen fontos kategóriája az egészséggazda.
Mindezen tények miatt kérdezem államtitkár urat, hogy a gyógyfürdőkben a jövőben is biztosítják-e a mozgásszervi betegségben szenvedők számára a térítésmentes kezelési lehetőséget, illetve a kialakításra kerülő tb-árak 100 százalékos finanszírozását. Kérem válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit