DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS, a külügyi bizottság elnöke: Köszönöm szépen elnök úr. Tisztelt Ház! Németh Zsolt képviselő úr azzal indokolta a felszólalását, hogy sem a bős-nagymarosi perről, sem pedig a szlovákiai kisebbségi problémákról az utóbbi időszakban a Házban nem hangzott el észrevétel, majd hazugságokról beszélt. Én nem hiszem, hogy nekem is hazugságokról kéne beszélnem, talán tévedésről lehet szó. Előző héten a Magyar Demokrata Fórumtól volt egy napirend előtti felszólalás Bős-Nagymaros tárgyában; tegnapi nap Mészáros István László SZDSZ-es képviselő pont ugyanazt a kérdést vetette föl, mint amelyet most Németh Zsolt képviselő úr az úgynevezett bizonyítványháborúval kapcsolatban. Hogyha képviselő úr úgy ítélte meg, vagy úgy gondolja, hogy a hágai perről, illetőleg ezekről a kérdésekről nem folyt szó, ennek az oka az lehet, hogy sem múlt héten, sem pedig tegnap nem volt itt a parlamentben.
Szeretném képviselő úr figyelmét felhívni, hogy tegnap ebben a kérdésben, amelyet ön most idehozott, kisebbségi nyelvhasználat, a parlamentben konszenzus alakult ki. Tán azért nem tudok szabadulni attól a gondolattól, a Fidesz egy képviselője sem volt jelen ezen a vitán, nem tudtak arról, hogy a parlamentben miről folyik a vita. Tehát ennek is volt köszönhető. Ebben az igen fontos kérdésben nem pártháború folyt a parlamentben, hanem egy közös felelősség iránt minden parlamenti frakció egy emberként tudott fellépni. Köszönöm figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit