DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Parlament! Erre a széles körű felvetésre két percben nyilván nem lehet teljes egészében reagálni.
A magyar mezőgazdaság egyik legfontosabb problémája az, hogy nem működik kellőképpen a piac. Ezt érzi magán minden termelő; és jogos az a fölvetés és elvárás a kormánnyal szemben, hogy tegyen olyan intézkedéseket, hogy ez a piac működjön. Ehhez azonban át kell tekinteni, hogy emberek százezrei hol, mit, mikor és hogyan termelnek. Ezt próbálja meg a kormányzat akkor, amikor megpróbálja valamilyen módon regisztrálni az embereket.
Értelemszerű az is, hogy nem tűrhető el hosszabb távon, hogy emberek százezrei nem vesznek részt a közteherviselésben, és emiatt nehezen tudjuk a támogatásukat is megoldani.
Nyilván nem várható el, hogy a kormány olyan termelőket támogasson, akik önmagukról semmiféle regisztrációt, semmiféle adatot nem hajlandók szolgáltatni. Így tényleg nem működhet a piac.
Ami pedig a tüntetéseket és útelzárásokat illeti: ezt mélységesen sajnálom. Meggyőződésem, hogy itt nem a kormány kényszeríti az embereket arra, hogy az utcára vonuljanak és tüntessenek, hanem bizonyos körök heccelik az embereket, és ez ellen kénytelen vagyok tiltakozni. (Dr. Dávid Ibolya: Ugyan már! - Taps a kormánypárti oldalon.) Úgy látszik, nézik a televízióban, hogy mi van Belgrádban, mi van Albániában, Bulgáriában, és ez hiányzik nekik. (Dr. Dávid Ibolya: Ezért inkább szégyellni kellene magatokat!) Ez ellen mélységesen tiltakozunk, és a tárgyalásos megoldás hívei vagyunk, nem pedig annak, hogy az utcára menjenek az emberek. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit