CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sajnálatos módon lassan hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a parlament által év végén meghozott egy-egy rendelkezés visszaháramlik ide, a parlamentbe, és nagyon súlyos gondokkal terheli a parlament munkáját; ilyen a társadalombiztosítás ügye - és sorolhatnám.
A Pokorni képviselő úr által felvetett 1 százalékos ügy is ilyen, azzal a különbséggel, hogy ez a visszaháramlás még csak részleges ezzel a technikai problémával, ami itt felszínre került, azonban maga az egész 1 százalékos szja-szabályozás ügye lényegében majd év vége felé fog ideháramlani. Mi jeleztük, és itt is meg kell ismételnünk a fő, alapvető problémát: itt arról van szó, hogy létfontosságú társadalmi szervezetek, intézmények ügyéről van szó, amelyek most arra gondolnak, hogy majd onnan megkapják a megfelelő támogatást a társadalom döntése alapján.
(16.20)
Itt versenyeztetve vannak olyan szférák, mint a szociális területek, a kulturális terület és részben még az egyház is. Hiszen végül is képviselői módosító indítvány alapján, valamilyen módon ebbe a körbe bekerült az egyház is. Tehát hiába emeltük fel szavunkat az ellen, hogy elsietett ez a rendszer. Emlékezetem szerint a kormány sem akarta még bevezetni, de végül is a parlament ezt nagy többséggel elfogadta.
Most azzal a problémával állunk szemben, hogy a technikája sem jó. A technikája sem jó, és nagyon sok, nagyon fontos társadalmi szervezet fog rádöbbenni arra, amely még várja ezt a támogatást, hogy végül is nem fog hozzájutni. Nekem tehát meg kell jósolnom itt, ennek a két percnek a keretében, hogy az év végén itt lesz ez a probléma újból a parlament előtt, de akkor már késő lesz, hiszen ez a rendszer már funkcionál. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) Ezt most már nem tudjuk törvényileg megakadályozni. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit