DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN, környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Engedje meg képviselőtársam, hogy három megjegyzést tegyek az ön felvezetéséhez, azzal együtt is, hogy azt hiszem, ön a felszólalásával kicsit az - úgymond - emlékezetkiesést is vállalta akkor, amikor olyan kérdést transzformált most politikai szintre, amit szakmai szinten önök négy évig nem tudtak kezelni.
Az önök kormánya volt az, amelyik 1992-ben privatizálta azt a céget, amelyiknek a hulladékáról szó van, azzal együtt is, hogy nem került sor arra, hogy tartalékoljanak a károk elhárítására - a környezeti károk elhárítására - összegeket.
Szeretném felhívni továbbá a figyelmét arra is, hogy ugyancsak önök voltak azok, akik kiírták azt a nemzetközi tendert, amelynek a tárgya a következő volt: garéi veszélyeshulladék-égető létesítése. Azt gondolom, hogy elég nagy felelőtlenség ma önkormányzatokat önmaguk mellé állítani, és akkor aláírásokat gyűjteni, amikor önök már eléggé determinálták 1993-ban vagy '94-ben a helyzetet.
Szeretném elmondani azt is - figyelemmel arra a mondásra, hogy nem azért hajnalodik, mert a kakas kukorékol -, még soha nem készült olyan felmérés Garé környezetében, amelyet az elmúlt időszakban készítettünk. Nem tudom, képviselő úrnak az adatai honnan vannak, ugyanis arról, amit a szakemberek civil szervezetek bevonásával készítettek, sajtótájékoztatót is tartottunk, és teljesen felesleges ez ügyben - azt hiszem - rémhíreket terjeszteni.
Azt gondolom, és abban egyetérthetünk, hogy valóban a problémát kell kezelni; ez elég nehéz akkor, amikor más ellenzéki párt képviselői viszont kijelentik, hogy Garé nem alkalmas ennek a hulladéknak az elégetésére, és az iránt kiáltanak, hogy külföldre kell szállítani a hulladékot.
Kérdezem én önöket, lehet-e úgy felelősséggel gondolkodni, amikor mi itthon viszont kijelentjük (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy Magyarországra hulladékot behozni tilos. Kérem, hogy gondolkodjunk ez ügyben együtt! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit