DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Külön is köszönöm, hogy most nincs alkalma arra, hogy ne adja meg a szót, mert bejelentkeztem előre írásban, és szeretném előre jelezni, hogy a MÁV-botrányon túlmenően az orosz államadósság és az állambiztonsági pénzek hovafolyását illetően szeretném a tisztelt Ház figyelmét felhívni; de ezt megelőzően a frakció nevében egy bejelentést szeretnék tenni, nevezetesen azt, hogy ma estétől kezdve minden parlamenti nap végén napirend utáni felszólalások keretein belül a Független Kisgazdapárt valóságos parasztfórumot nyit itt, ebben a Házban... (Derültség a kormánypártok soraiban.) ...éppen azért, hogy az MSZP-SZDSZ-es bankérdekeltség ne tudja teljesen ellehetetleníteni a vidéket, és miután az elnök úr tudatosan megakadályozza a kisgazda felszólalásokat, legalább napirend után ki fogjuk tudni fejteni az ide vonatkozó nézeteinket.
Most már, ami a MÁV-nál kirobbant, 1 milliárd forint veszteséget okozó vasútikocsi-botrányt illeti: ez fellebbentette a fátylat újabb két olyan, közpénzeket herdáló területről, amelyeket eddig egészségtelen és átláthatatlan ködfelhő takart el a közvélemény elől. Az egyik terület az amúgy is botrányokat okozott orosz államadósság újabb botrányokat sejtető ügyei, amelyek természetesen újabb közpénzek, újabb milliárdok elherdálását jelentik; a másik ilyen terület a nemzetbiztonsággal takarózó milliárdok hovafordítását derítheti ki, hiszen erre jó kiinduló pontot nyújthat a Ples Rt. Bécsben létrehozott székhelye, amelyet történetesen egy óvoda címén jegyeztek be.
A rendelkezésre álló, de mindenképpen az Országgyűlés által felderítendő tények szerint ide vándoroltak olyan, nemzetbiztonságra szánt összegek, amelyek - úgy tűnik - senkinek sem hiányoztak. A tevékenységet nem folytató Ples Rt. és az óvodai cím tökéletes álarcként szolgáltak volna nem csak a MÁV említett botrányügye kapcsán az eltüntetett milliárdra, ennek egy ócskavas-ügylet mögé történő rejtésével azonban az orosz államadósság és titkosszolgálati összegeknek, az állami költségvetésből hiányzó milliárdjainak felderítését lehetővé tevő olyan eljárás kezdődhet, amelyekre a Független Kisgazdapárt több országgyűlési határozati javaslatot is beterjesztett. Nagyon remélem, hogy nem fogják ugyanúgy eltitkolni a MÁV-ügylet kapcsán kipattant milliárdok eltüntetésére alkalmas orosz államadósságot és nemzetbiztonsági összegeket illető kisgazda felfedéseket, mint a Tocsik-ügyben tették azt, kísérelték meg ezt tenni. A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint itt az ideje a nyílt színvallásnak. Tessék elszámolni az orosz államadósság eltüntetésével és a nemzetbiztonsági összegekkel is!
Hadd jegyezzem meg, hogy most, amikor kiderült a Kisgazdapárt számára, milyen módon tüntettek el a Ples Rt.-n, tehát egy tényleges tevékenységet nem végző részvénytársaságon keresztül nemzetbiztonsági összegeket, már érthetővé vált számunkra, miért folyik olyan vontatottan, az anyagi eszközök hiányára való utalással, a kézigránátos robbantásos, vállról indítható rakétás büntetőügyek felderítése: azért, mert ezek az ügyek és az elfolyó közpénzek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) összetartozó tények, és erről a Kisgazdapárt le fogja rántani a leplet. (Közbeszólások a kormánypárti sorokból: Mikor? - Rántsa le! - Tessék lerántani! - Szórványos taps a kormánypártok soraiban.) Remélem, ehhez önök is segítséget nyújtanak. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit