DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Emlékeztetem önöket mindenekelőtt arra, hogy ennek a kormánynak a működése alatt három ízben terjesztettem a Ház elé a termőföldek védelmével kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatot, és két alkalommal külön csak annyit kértem, hogy semmi mást ne tegyen a Ház, csak annyit, hogy rendelje el, hogy országosan felmérésre kerüljön: a termőföldekből milyen mennyiség van ténylegesen illegális szerzők használatában, bírlalatában. (Sic!)
Emlékeztetem önöket arra is, miszerint felhívtam a figyelmüket arra, hogy nincs a világnak olyan jogállama, amely a saját törvényeit be ne tartatná. Nálunk a termőföld külföldiek által való megszerzésének tilalma jogszabályból következik, de ez a kormány a mi törvényeink végrehajtását és betartását nem követeli meg sem az állampolgáraitól, sem idegenektől.
Ezért indítványoztuk azt, hogy derítsék föl, konkrétan mennyi termőföldről van szó, mert a tudás hatalom, és a tudásnak mint hatalomnak a felhasználásával lehet a megfelelő döntést meghozni. Úgy gondolom, ezen túlmenően emlékeztethetném önöket arra is, hogy Izsó Mihály képviselőtársunk, Gyimóthy Géza képviselőtársunk, Barkóczy Gellért képviselőtársunk - hogy többeket ne említsek - a Független Kisgazdapárt frakciójából felszólaltak, és ebben a tárgykörben felhívták a kormányzati oldal figyelmét arra, hogy miképpen játsszák ki a mi hatályos törvényeinket.
Legyen szabad felhívnom arra a figyelmüket, hogy a mai napig nem kellene mást tenni, csak a hatályos jognak érvényt kellene szerezni. Szeretném emlékeztetni önöket arra, hogy vajon el tudnák-e képzelni, hogy Németországban, Franciaországban, Amerikában vagy bárhol a Földön, ahol jog van, hogy ott ténylegesen szembe helyezkedhetnének az adott állam jogrendjével. A polgári törvénykönyv itt is kellő védelmet nyújt, hiszen ezeket a szerződéseket semmisnek nyilvánítja; a semmis szerződés következménye az eredeti állapot helyreállítása. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Csak a törvényt ismerni kellene, és végre kellene tudni hajtani. Akkor rögtön jogállami körülményeket lehetne teremteni. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit