DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. A Független Kisgazdapárt "A mezőgazdasági hústermelők megnövekedett terheiről" (Sic!) című napirend előtti felszólalással kapcsolatban mindenekelőtt le kívánja rögzíteni, hogy a magyar állattenyésztés a Független Kisgazdapárt megítélése szerint ma már szinte végnapjait éli. Az állatállomány és így a szarvasmarha-, sertéslétszám felére csökkent. A vágóállat-termelés 1 millió tonnával csökkent. A mi megítélésünk szerint hibás az az agrárpolitika, amely az állattenyésztésben rejlő adottságokat nem használja ki, ugyanis a hazai legelőkön, itthon megtermelt abrakon, import nélkül megoldható volna ez a probléma.
A mi megítélésünk szerint a válság okai között mindenekelőtt meg kell említeni a következetes agrárpolitika hiányát, az energiaárak többszöri emelését, a takarmányárak hatalmas árnövelő hatását, a belföldi fizetőképes kereslet jelentős visszaesését - nem tett a kormány semmit annak érdekében, hogy a belső piac kialakuljon -, a piacszabályozás hibáit. De ha arra utalok, hogy az agrártámogatás nálunk 6-8 százalék, a Közös Piacban 50-60 százalék, Svájcban és Ausztriában 80-85 százalék; és hivatkozom arra, hogy a védővámok nem működnek, csak akkor, ha azt velünk szemben alkalmazzák; nincsenek védőárak, csak akkor, ha azt velünk szemben alkalmazzák, akkor már körülbelül érzékeltettem az okok egy részét. Egyértelmű, hogy itt hathatós kormányzati intézkedésekre van szükség (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) különben soha nem látott tragédia következik be a mezőgazdaságban és azon belül a hústermelésben. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit