DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm. Tisztelt Barátaim! Hadd mondjam először azt, hogy nemhogy kritikával nem illetem azokat a személyeket, akik a műemlékvédelem vonalán küzdöttek - nyilván vannak olyanok, akik megérdemelnék a kritikát, én annyira nem ismerem őket, de ismerek olyan nagy személyiségeket, akiket majdnem a nehéz körülmények között az ügy nemcsak kiemelkedő védelmezőinek, hanem majdnemhogy hőseinek lehet nevezni, Banner Jánostól Entz Gézáig, hogy csak néhány nevet mondjak - kérem, az idősebb Entz Gézáról van természetesen szó -, tehát az ő teljesítményüket a nehéz körülmények között hősiesnek merem mondani.
A másik, hogy én nem arról beszéltem, hogy feltétlenül és minden körülmények között az egyik fél - és ez mindig a műemlékvédelem lett volna - rosszul járt, hanem arról, hogy én úgy gondolom, addig is, amíg a jelenlegi irányítási rendszer - vagy legalábbis miniszteriális struktúra - érvényesül, bizonyos objektív feltételeket jobban lehet és jobban kellene kialakítani. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit