AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt az adózás és a társadalombiztosítási járulékfizetés problémakörével kezdeném. Azt gondolom, hogy azok a változások, amiket ezen a területen előirányoztunk, illetve a törvények alapján most már kezdünk megvalósítani, valóban hozzájárulnak ahhoz, hogy a viszonyok mind a bortermelés, mind a szőlőtermelés tekintetében fehéredjenek. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos elem lehet azoknak a törekvéseknek a valóra váltásában, amiket a felszólalásában ön is megfogalmazott, és amikkel természetesen mi is maximálisan egyetértünk.
A konkrét felvetésére azt tudom mondani, hogy a bortermelőkre vonatkozóan jelenleg a következő módosításokat gondoljuk támogatni, illetve előterjeszteni a ház elé. Tehát egyrészt, hogy a továbbfeldolgozásra eladott hordósbor- és mustbevételre legyenek érvényesek az őstermelői, kistermelői szabályok; másrészt az szja-előlegfizetés mértéke a borértékesítésből származó jövedelemnél 39 százalék helyett csak 2 százalék legyen; harmadrészt az áfatörvény is úgy módosuljon, hogy a bor eladója jogosult maradjon kompenzációs felárra.
(14.10)
Minden kedvezmény vagy támogatás továbbra is csak őstermelői igazolvány megléte esetén jár, a borértékesítés jövedelmét ugyanakkor továbbra is az önálló tevékenységnek a tételes költségelszámolásra vonatkozó szabályai szerint kellene megállapítani.
A kormány a hegyközségi szervezet létrehozásával, az új bortörvény kidolgozásával, a jelenlegi szabályok korszerűsítésével, a többszereplős ellenőrzés működtetésével törekszik a minőségi előírások betartatására, a hamisítási lehetőségek csökkentésére. A közfogyasztásra kerülő borok forgalombahozatal előtti minősítését és azok forgalmazásának közvetlen ellenőrzését jelenleg négy különböző szakhatóság végzi.
A továbbiakat majd a következő egy percben szeretném elmondani. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit