SZŐDI IMRE

Full text search

SZŐDI IMRE
SZŐDI IMRE, a környezetvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága mint kijelölt bizottság 1997. január 28-án megtárgyalta az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium előterjesztését és szóbeli kiegészítése alapján megtárgyalta a törvényjavaslatot. A törvényjavaslat indoklását és az előadottakat megismerve a bizottság feltétlenül indokoltnak tartja a nemzetközi egyezmény kihirdetésének törvénybe iktatását.
A bizottság megnyugvással vette tudomásul, hogy az atomenergiáról szóló, 1996 decemberében jóváhagyott CXVI. számú törvénnyel biztosított az összhang. Bizottságunk az atomenergiáról szóló törvény tárgyalása során kiemelt fontosságot tulajdonított az atomenergia békés és főleg biztonságos felhasználásának. Kiemelten kezeltük a kis és közepes aktivitású hulladékokat, a radioaktív hulladékokat, a kiégett üzemanyagok tárolását és annak elhelyezését. Fontosnak tartottuk a környezetbiztonsági és sugárvédelmi kérdéseket.
Az előttünk lévő törvényjavaslatot az Országgyűlés 98/1995. számú határozatával már megerősítette. Magyarország a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretei között létrejött egyezménynek nemcsak részese, hanem aktív kezdeményezője és részvevője is. Az egyezmény alapján vállalt kötelezettségek a nukleáris biztonság jogi, szabályozási és hatósági kereteit javítják.
Az elmondottakra való tekintettel a bizottság a törvényjavaslatot egyhangúlag általános vitára és támogatásra javasolja. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit