T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Természetesen tudomásunk van arról, hogy a Magyar Energia Hivatal képviselői bizonyos felügyelőbizottságokban tagként részt vesznek, de engedje meg képviselő úr - és elnézést, a hátam mögött van -, hogy felidézzem önnek az érvényben lévő társasági törvényben rögzített szabályt, amely szerint a felügyelőbizottság, illetve annak tagjai nem illetékesek a társaság stratégiai döntéseiben, nem illetékesek üzletpolitikájuk alakításában, csak és kizárólag a szabályszerű működés ellenőrzésére szól a feladatuk.
A szabályszerű működés ellenőrzése, illetve a mérlegkészítés ellenőrzése nem ellentétes azzal a feladattal, amelyet a törvényben is rögzít energiahivatali feladatként a villamos energiáról, illetve a gázenergiáról szóló törvény. Az energiahivatalnak többek között az a feladata, hogy a legkisebb költség elvét érvényesítse a szolgáltatóknál, illetve különböző helyeken, azonkívül a szolgáltatás minőségének ellenőrzése. Ez a kettő nem áll szöges ellentétben egymással. Úgy érzem, hogy a hivatal emberei közvetlenül tudják ezen társaságok működését ellenőrizni, ezért az ottlétük nem összeférhetetlen.
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit