AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azzal szeretném kezdeni, hogy természetesen a kormány határozata a kormányra, illetve a kormány szerveire vonatkozó döntést tartalmaz. Tehát ebből még önmagában nem következik a kívülállókra nézve semmi végleges, legfeljebb egy pozitív ígéret, hogy vélelmezhetően a kormány ezt meg ezt akarja tenni ezekben az ügyekben.
Ennek a kormányhatározatnak a végrehajtása az 1. pont kivételével megtörtént. Az 1. pont végrehajtása tekintetében valóban arról van szó, amit ön is a bevezetőjében említett, hogy az e kormányhatározat megszületését követően több hónappal a sporttörvény keretében ugyanennek a problémának a rendezése - felfogásunk szerint - megtörtént.
Ha összehasonlítjuk a sporttörvény elfogadott szövegét, ugyanúgy az szja-tartozások rendezéséről van szó; végső soron ugyan ott nem azzal a technikával gondolkodik, hogy tartalékból kifizeti és a későbbi előirányzat-alakításnál veszi figyelembe, hanem arról rendelkezik ez a törvény, hogy három évre, tehát '97. január 1-jéig felfüggeszti, és onnan kezdve három évig átütemezi. Tehát tulajdonképpen pénzügyi értelemben nagyjából ugyanazt csinálja, mint amit a kormányhatározat eredetileg tartalmazott.
Tehát felfogásunk szerint a kormányhatározatban kitűzött feladat végrehajtása a törvény megszületésével valósult meg, egy picit más módon, mint ahogy eredetileg gondoltuk. Abban önnek teljesen igaza van, hogy formailag ezt a pontot hatályon kívül kellett volna helyezni, de végső soron megtörtént.
Amit ön utána felvet, azt én is részben csodálkozással hallgatom, hogy akkor hogyan lehet, hogy ez a gyakorlatban mégsem működött. Vélelmezhetően akkor olyan esetek vannak, ahol működött, és olyan esetek is vannak, ahol valami miatt nem feleltek meg a törvényi feltételeknek, és ott nem működött. Jó lenne, ha ezt konkrétan eljuttatná hozzám, mert ebben az esetben tudnám ezt konkrétan megvizsgáltatni, hogy vajon jogos volt ez az eljárás vagy nem volt jogos.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit