KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! 1993-ban hozott törvényt a parlament többek között a külföldiek beutazásáról, illetve itt-tartózkodásáról. Jogszerűen az tartózkodik Magyarországon, aki a törvénynek megfelelő módon tartózkodik itt.
Ilyen jellegű vendéglátó-ipari egységet üzemeltetni egy 1990-es jogszabály alapján lehet. Egyébként ez a jegyző engedélyezési körébe tartozik. Megjegyzem, 1997 januárjában a kormány szigorított ezen az engedélyezési eljáráson. De abban az esetben, ha a külföldi jogszerűen tartózkodik Magyarországon, a feltételeknek megfelel, akkor a vonatkozó jogszabályok szerint a magyar állampolgárokkal azonos módon működtethet vendéglőt.
Ami a képviselő úr kérdéseit illeti, a kínai vendéglő tulajdonosa 1990 óta tartózkodik Magyarországon, tartózkodási engedéllyel rendelkezett. 1997. január 26-án járt le az övé és a feleségéé, de január 16-án adta be újítási kérelmét. Elhalt lánya 1997. június 12-éig rendelkezett tartózkodási engedéllyel. A görög étterem tulajdonosa 1991 óta magyar állampolgár.
(16.30)
Két étterem ellen, amelyek közül az egyiket külföldiek vezetik, a másikat '91 óta magyar állampolgár vezeti, követtek el most merényletet az utóbbi időben. Én ebből azért olyan messzemenő következtetést, különösen a merényletek hátterének ismerete hiányában, nem vonnék le, hogy a külföldi tulajdonú üzletek tulajdonosai ellen ádáz küzdelem zajlik.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit