DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A kérdésre csak nagyon rövid válasz adható a rendelkezésre álló két percen belül.
A kérdés mögött mintegy 380 ezer hektár vadászati terület húzódik meg, amivel kapcsolatosan az a célunk, hogy a magyar állam a vadászterületek kialakítása során az állami és a környezetükben elhelyezett földterületeken legalább 50 százalékot meghaladó jogosultságot szerezzen és majoritást élvezzen.
Másrészt cél az is, hogy a vadászati területek határainak végleges kialakítása során az államot megillető terület semmiképpen ne csökkenhessen.
(16.20)
E szempontok érvényesülése érdekében ez év októberében az ÁPV Rt. a tartós állami tulajdonban lévő társaságok felhatalmazását kiterjesztette a korábban kezelésükben volt decentralizációs privatizáció során bérbe adott földekre is. Ezen felül az ÁPV Rt. tizennyolc esetben adott ki egyedi mérlegelés alapján az állami földterületekre vonatkozó földkijelölési meghatalmazást, földbérlők, önkormányzatok, szövetkezetek és társaságok, vadásztársaságok részére. Ezek a meghatalmazások azonban csak a vadászterületek határainak kijelölésével kapcsolatos feladatok ellátására vonatkoznak.
A határok kijelölésére vonatkozó határozatokat a szakhatóságoknak ez év február 1-jéig kellett meghozniuk. További munkánkat - e határozatokból kiindulva - a tulajdonosi közösségeknek a vadászati jog gyakorlására vonatkozó döntései alapján fogjuk végezni. Azt tervezzük, hogy a többségi állami tulajdonban lévő mezőgazdasági társaságoknál a vadászati jogot vagyonkezelői szerződéssel, illetve haszonbérlettel az ÁPV Rt. közvetlen módon hasznosítsa. Továbbá a már privatizált társaságok esetében a vadászati jogot a haszonbérleti szerződésekhez kapcsolódva tartjuk indokoltnak és etikusnak bérbe adni.
Kérem válaszom tudomásulvételét. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit