DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Én magam is mélységesen aggódom a magyar vadállomány sorsáért, mert az emberi mértéktartás hiánya messzemenően tapasztalható ezen a területen, különösen akkor, amikor a vadászati törvény bevezetésének a stádiumát éljük. Maga az az intézkedés, amit a törvény is tartalmaz, hogy háromezer hektárnál kisebb területen nem lehet vadászati jogot adni, azt a célt szolgálja, hogy némi életteret biztosítson a vadon élő állatoknak.
Ami pedig a különleges rendeltetésű vadászterületeket illeti, ezek nem érik el az ország vadászterületeinek a 10 százalékát. Fontosnak tartom, hogy ezek megmaradjanak. Ezt onnan is merem állítani, hogy más vadban gazdag területein a világnak, például Kelet-Afrikában is, a rezervátumok teszik lehetővé, hogy az állatok egyáltalán túléljék az emberi beavatkozást és a mértéktelen vadászatokat. Közel három évig dolgoztam Kelet-Afrikában mint vidékfejlesztési szakértő. Saját szememmel láttam, hogy a rezervátumgazdálkodás az, amely egyáltalán lehetővé teszi, hogy ezek az élőlények megmaradjanak és a világ genetikai bázisát megőrizzék.
A vad védelméről és a vadgazdálkodásról szóló törvény átmeneti szabályainak megfelelően vadászati tilalmat rendeltünk el az ország majdnem minden megyéjében. Most már a vadászati szezon végére jár, tehát lefutott, úgyhogy azt hiszem, ez már csak azon múlik, hogy a vadgazdálkodók, akiknek jelenleg e terület a birtokukban van, mennyire etikusan fognak hozzá ehhez a kéréshez.
Szeretném kijelenteni, hogy ennek a nagyétvágyú terjeszkedésnek, ami esetenként a vadászterületeken megmutatkozik, gátat fogunk szabni. Úgy érzem, kissé helytelenül tette, hogy azokat a területeket, amelyek korábban voltak, ön itt elvtársi vadászterületeknek aposztrofálta. Ezeken a területeken a további terjeszkedést meg fogjuk akadályozni. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit