DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! 1996 októberében két napirend előtti felszólalásban az MSZP és az SZDSZ kapcsolatait a Tocsik-ügyhöz napirend előtti felszólalásban elmondtam, pontosan azokat a részvénytársaságokat és személyeket érintően, kivéve Boldvai urat, akit később a sajtó nyilvánosságán keresztül megismerhettünk.
Én egy újságolvasó ember vagyok, minden napilapot elolvasok. Én abból, ami itt ma elhangzott, egyértelműen mondhatom, hogy nekem semmi olyan új hírt nem tartalmazott ez, amit ne olvashattam volna ki a Figyelő, a HVG, a Magyar Nemzet és minden eddig megjelent újság hasábjairól.
Tehát az a kérdés az én szememben, hogy sért valaki üzleti titkot, sért valaki államtitkot, annak megvannak az eljárási szabályai. A Házban úgy működnek bizottságok, hogy megállapodnak, ha megállapodnak; hozzáteszem, mert például a pártingatlanos bizottságban nem tudtuk rávenni a kormánypárti képviselőket, hogy szíveskedjenek addig ne nyilatkozni, amíg be nem fejeződik. (Dr. Toller László: Volt megállapodás!) Vannak bizottságok, ahol megállapodnak. Ezek a megállapodások - én nem voltam ott, tehát nem tudom, hogy ebben a bizottságban történt-e ilyen... (Dr. Toller László: Történt.)... - nem olyan erejűek, ami miatt felelősségre lehet valakit vonni, ha nem üzleti titkot és nem szolgálati vagy állami titkot sért, amit elmondott.
Az ügy érdeméhez szeretném elmondani, hogy az SZDSZ-t érintő részéhez, amikor a Tocsik-ügyről beszéltem, a pártelnök úr, Pető Iván fölállt és azt mondta, hogy bizony, ez nem fedi a valóságot. A későbbiekben már kiderült ezeknek a részvénytársaságoknak és Budai Györgynek a szerepe. Azóta nem hallottuk a Szabad Demokraták Szövetségének azt a magyarázkodását, mi volt az igaz abból, amit 1996 októberében elmondtam.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit