DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ennek a problémának sok kérdésére rávilágítottak képviselőtársaim már a hozzászólásukban. Rávilágítottak arra, hogy semmilyen törvény nem tartalmazta, hogy így és ilyen feltételekkel kell Magyarországon az energiaszolgáltatókat privatizálni.
De van itt egy még fontosabb kérdés, tisztelt képviselőtársaim! Nemcsak az a gond, hogy a kormány nem alkalmazott megfelelő kompenzációt, hanem az is, hogy az energiaár-megállapításban olyan szerződést tudott már most a korábbi szerződésszegések után kötni, hogy negyedévente ismételten visszatér az energiaár kérdésére. Tisztelt képviselőtársaim, ezzel bekódolta az inflációs várakozást az országba, ezzel bekódolta azt, hogy a vállalkozók, a gazdaság szereplői előre számítanak negyedévvel később a következő energiaár-emelésre, és bekódolta azt, hogy sem a családok, sem a vállalkozók nem tudnak normálisan éves terveket készíteni, nem tudnak normálisan kalkulálni a jövedelmükből, mert negyedévente újra és újra változásokra számíthatnak. Ez az igazi óriási probléma, tisztelt képviselőtársaim, és ez nagyon messze van az antiinflációs politikától. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit