GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Elnézést, elnök asszony, de nagy hangzavar van.
Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt egyetért Varga Mihály képviselő úr felvetésével (Taps az SZDSZ padsoraiban.), és annyit tudunk mondani, hogy Bauer képviselő urat viszont rossz nebulónak tartjuk, mert egy könyvből csak bizonyos részeket idéz, és azt is rosszul. (Derültség.)
Azzal kezdem, hogy a Független Kisgazdapárt mindig elmondta, hogy abból a több mint 20 milliárd dollárból, amit a korábbi kommunista kormányok vettek fel a hetvenes évek elejétől, semmi nem került a magyar közérdeket szolgáló autópályákba. Azt természetesen 1990-ben a nemzeti kormánynak kellett volna - elismerem, néha nagyon rossz megoldásokat is választva - megoldani. De kérem, három éve már az önök kormányzása alatt ki gátolta meg önöket, ha rossz szerződést kötött az előző kormány, változtassanak azon a koncessziós szerződésen.
Ahogy az előbbi felvetéskor - Barsiné képviselő asszony felvetésekor - is elmondtuk, ez közérdek, mert a szegény emberek nem luxus céljából használják az autópályákat, hanem például a primőr zöldségáru szállítására a Dél-Alföldről vagy az egész országból és más áruk szállítására, és más lehetőségük nincs, hogy gyorsan oda vigyék az áruikat. Most ettől a lehetőségtől fosztották meg az embereket. De az állam nem teheti meg, hogy kivonul ezekből a feladatokból.
(10.00)
Hisz az adófizetők pénzéből, az egyes emberek benzinfizetéséből jött össze az a hatalmas költség. Már régen be lehetett volna fejezni megfelelő, megnyugtató módon. Ehhez egy szakértő kormány kellene, de az önöké nem szakértő kormány, csak egyfelől az állami pazarlás - mivel hallottuk, a Tocsik-ügyek, a sok-sok kis Tocsik-ügy -, milliárdok folynak el az országból, amire pedig szükség lenne, hogy egy nemzet vérkeringése meginduljon autópályákon, arra pedig önök nem fordítanak gondot. Ezért kell önöknek lemondani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit