TARDOS MÁRTON

Full text search

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság elnöke: Azzal szeretném kezdeni, hogy Lotz Károly meghallgatása ebben az ügyben és az infrastrukturális fejlesztések ügyében általánosan a jövő héten lesz a gazdasági bizottságban, és erre minden érdeklődő képviselőt szívesen látunk.
A második mondanivalóm tartalmi. Azt a kérdést, hogy Magyarországon körülbelül 600 kilométer autópályát kellene építenünk ahhoz, hogy korszerűen kapcsolódjunk Nyugathoz, és Nyugat és Kelet között a híd szerepét gazdasági kérdésekben be tudjuk látni, ezt evidenciának lehet tekinteni. Az is egyértelmű, ha ezt nem tudjuk megoldani viszonylag gyorsan, akkor a gazdasági szerepünket és gazdasági növekedésünket hátráltatjuk, és azt is evidenciának kell tekintenünk, hogy az a tőkealap, ami az autópályát építő államok rendelkezésére állt az említett országokban, Nyugat-Európában vagy Amerikában, az a magyar államnak jelenleg nem áll rendelkezésére, ezért hitelkonstrukcióra kényszerülünk, ha ennek a feladatnak eleget akarunk tenni.
A kérdés tehát az, hogy ki fizet a hitelért és mikor, és az állampolgárra általánosan, vagy csak az autópálya-használókra hárítjuk ezt a nagy gondot, terhet, költséget. A kérdésben dönteni kell. Az a kialakult döntés, ami valóban a '94-es kormányváltás előtt született, hogy hirtelen, még az interpelláló képviselő asszony számára fontos kérdésben, a budapesti világkiállítás ügyében gyorsan kellett az 1-es autópályán megépíteni azt a szakaszt, amely Magyarországot, illetve Budapestet Béccsel összeköti... - született meg az a döntés. A kényszerhelyzet is evidencia, és ennek a következményeit isszuk most. Jó lenne, ha ebben társadalmi egyetértés alakulna ki, hogy hogyan oldjuk meg a kérdést, figyelembe véve azt, hogy a költségvetés terhelése ugyancsak az állampolgárok vállára terhel többletgondot és költséget. (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) A kérdés csak az, hogy milyen mértékben tegyük ezt. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit