VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Államtitkár úr utalt arra, számítottak rá, hogy a parlament elé fog kerülni az autópályadíjak ügye. Jó lett volna, ha megelőzik ennek a botránynak a parlament elé kerülését, és talán valamilyen átgondoltabb tarifapolitikával áll elő a kormány az Országgyűlés tavaszi ülésszakának a kezdetén.
Itt azt hallottuk, össztársadalmi érdek az, hogy autópályák épüljenek az országban. Ez valóban így van. Azonban éppen az M5-ösnél tapasztalhatjuk azt, hogy össztársadalmi érdek helyett mintha valamilyen költségvetési, vagy éppen az üzemeltető cégek profitérdekei lettek volna a szerződések során az irányadóak.
Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a Közlekedési Minisztérium az elmúlt két év során két jelentősebb problémával próbált megküzdeni. Az egyik a vasút konszolidálása, amely - emlékezzünk rá - indult a mellékszárnyvasutak bezárásával. Aztán ezt egy társadalmi vita után sikerült elodázni, azonban az elmúlt két év során a vasútnak adott 106 milliárd forint sorsáról a mai napig nem kaptunk tiszta és világos képet.
Most itt van előttünk az autópályadíj ügye, és örömmel hallhattuk, hogy a kormánynak most már lesz autópályadíj-politikája, és a kormányban végre elkezdődik az a munka, amit már a koncessziós szerződések megkötése előtt el kellett volna kezdeni. Kétségtelen tény, hogy Európa legdrágább autópályáján lehet autózni az M5-ösön, és nem sikerült a kormánynak érvekkel elmagyaráznia azt, hogy miért került sor erre a helyzetre. Ezért mi úgy ítéljük meg, hogy joggal tiltakoznak azon települések polgármesterei, akik az autópálya mellett élnek.
Osztom és egyetértek Barsiné Pataky Etelkának azzal a véleményével, hogy ez az autópályadíj irreálisan magas. Ez arra ösztönöz, hogy ezt az autópályát elkerüljék. Nem hiszem, hogy az lett volna a cél a kormányzat részéről is, hogy autópálya helyett mellékutakon, több települést átszelve kelljen az embereknek a fővárosba eljutniuk.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit