VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Azt hiszem, nem arról van szó alapvetően, hogy az energiaiparunk milyen helyzetben van. Surján László képviselőtársunk nem arra hívta fel a figyelmet napirend előtt, hogy az energiaipar részben az elmúlt 40 év oka miatt is milyen helyzetben van. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy egyfajta keresztfinanszírozás működik. Egy olyan keresztfinanszírozás, aminek az okai azok a rossz szerződések, amiket már éppen ez a kormány kötött meg az áram- és gázszolgáltató vállalatok eladásakor. Tehát mi nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy miért van rossz helyzetben az energiaipar, itt arról van szó, hogy a rossz szerződések kapcsán rossz kifizetések történnek, amelyeknek végső soron az állampolgár issza meg a levét.
(9.10)
Tehát inkább azt szerettük volna Toller Lászlótól is hallani, hogy vajon kit terhel a felelősség amiatt, hogy rossz szerződést kötött a kormány, vontak-e már bárkit is ebből a kormányból felelősségre amiatt, hogy több milliárd forintos kifizetések történnek az állampolgárok terhére. Ezen pedig nem segít az a fajta kompenzáció, amit minden áremeléskor a kormány bejelent, ez minimális mértékben tudja kompenzálni csak azt az áremelést, azt a hatást, amit az energiaárak emelése jelent a lakosság számára. Azt hiszem, hogy jobb lett volna, hogyha Toller képviselő úr is ebből a szempontból közelíti meg... (Dr. Avarkeszi Dezső: Házszabály!) ...Surján képviselő úr hozzászólását, akkor talán előrébb tudtunk volna jutni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit