DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A választ nem lehet elfogadni. Nem lehet elfogadni, mert államtitkár úr végül is beismerte - igaz, elég hosszadalmas előkészítés után -, hogy valóban végrehajtási rendelet ez, az általános szerződési feltételekre vonatkozó kormányrendelet a mai napig nem készült el, nagyjából február végén ez meg fog jelenni a Magyar Közlönyben. A mulasztás megtörtént. Én akkor tudtam volna elfogadni a választ, ha államtitkár úr megnevezi, hogy ezért ki a felelős. A kormány terjesztette elő azt a törvényjavaslatot, amely azt mondta, hogy ez a törvény január 1-jén lép hatályba.
(15.00)
Úgy gondolom, ha kellő rálátása lett volna a kormánynak arra, hogy a végrehajtási rendelet előkészítése milyen munkát igényel - figyelemmel arra a törvényre, amelyre államtitkár úr hivatkozott, de amelyet ugyanaznap, csak egy törvényszámmal hamarabb fogadott el az Országgyűlés -, akkor nem lett volna akadálya azt mondani, hogy ez a törvény - mondjuk - március 1-jén lép hatályba; és nem történt volna akkor a jogalkotási törvény előírásának a megsértése. Azonban ez megtörtént, és nem először történt meg, hadd hangsúlyozzam. Az élelmiszerekről szóló törvény esetében szintén volt többhetes csúszás. Itt több mint egyhónapos csúszásról van szó. Az állampolgárokat pedig ez azért érinti nagyon hátrányosan, mert az a négyéves futamidőszak - ami után majd kölcsönszerződést köthetnek - minél később kezdődik, akkor az építkezések beindítása ugyancsak késik.
Ezért az érdeksérelem miatt a választ nem tudom elfogadni, és nem tudom elfogadni azt a kormányzati magatartást sem, hogyha a kormány hibázik, akkor nem hajlandó a felelősöket megnevezni, hanem széttárja a kormányzat a kezét és azt mondja, hogy sajnos ez van, tessék elfogadni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti az idő leteltére.) Én nem tudom, s kérem, hogy képviselőtársaim se fogadják el. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit