DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Most megint elhangzott az a megállapítás, hogy ha egyszer '91-ben megszületett az országgyűlési határozati javaslat, akkor miért nem csináltuk meg mindazt, amit az országgyűlési határozati javaslat magába foglalt. Azért, tisztelt képviselőtársaim, mert ez egy folyamat, és nem lehet megcsinálni, csak a lépéseket egymás után megtenni. Ezek a lépések megtörténtek, ha már elfelejtették volna!
Többek között megtörtént a társadalombiztosítás profiltisztítása. '93 végén 40 milliárd forintot vett át az állami költségvetés a társadalombiztosítástól a szociális ellátások fejében. Megtörtént a felosztó-kirovó rendszer átalakításának sok lépése, bár aki nem volt benne ebben a folyamatban, nyilván kevéssé vette észre. A nyugdíjbeszámítási idő megnőtt. Sok szempontból megváltoztak a számítási szabályok. Sajnos, éppen ennek következménye az, hogy a ma megállapított nyugdíjak alacsonyabbak, mint a néhány évvel ezelőtt megállapított nyugdíjak.
Egyszerűen nem igaz, hogy nem történtek nagyon komoly és határozott lépések! Nem akartunk sztahanovista mozgalmat indítani, és azt mondani, hogy holnapra megfordítjuk az egész világot, mert abba eddig még minden társadalom beleroppant. Fokozatosan, előre kitűzött célokkal, lépésről-lépésre elindultunk ezen az úton. Jelzem képviselőtársaimnak, hogy az előző parlament ezeket a változtatásokat általában messze kétharmados többség fölött fogadta el. Úgyhogy aki itt ült, annak legalább erről illene tudnia! Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit