BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, a tisztánlátáshoz tudnunk kell azt, hogy kik voltak azok a személyek hajdanán, akiket itt miniszter úr fölsorolt mint ausztrál, dél-afrikai stb. állampolgárt. Kérem, azokat Magyarországról hajtották ki! Ezek magyarok voltak! (Taps az ellenzék padsoraiban. - Dr. Tóth Tihamér: Óriási különbség!) Azért voltak jogosultak kárpótlásra, mert tőlük vagy az őseiktől elvettek. Ez egyébként a nemzetközi joggyakorlatnak megfelel. A nácizmus üldözöttei ugyanilyen módon részesültek kárpótlásban, függetlenül attól, hogy hol élnek. (Közbeszólás az MSZP soraiból: És milyen állampolgárok?!)
A másik: szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy nincs szüksége a gazdasági társaságnak és a szövetkezetnek földtulajdonra. Azok a magánszemélyek, akik gazdasági társaságot vagy szövetkezetet akarnak csinálni, maguk a törvényben meghatározott limitig vehetnek földet, úgy művelik, ahogy akarják, szövetkezetben, együtt, gazdasági társaságban, kedvük szerint, de csak ez a korlát: a magánszemély, mégpedig belföldi magánszemély ahhoz, hogy ne legyen határtalan sem méretében, sem pedig személyében a földszerzés Magyarországon. Minden kormánynak, így a mostani kormánynak is el kell döntenie, kit akar támogatni: azt, aki spekulál és el akarja adni a földet, vagy azt, aki művelni szeretné, termelni szeretne, illetőleg aki ezt a terméket meg akarja venni. Ugyanis a földáremelkedés elsősorban a fogyasztóra hat negatívan, mert valakinek meg kell fizetnie, ezt pedig a magyar fogyasztó pillanatnyilag sajnos nem tudja megfizetni. Ez a nagy probléma!
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban. - Dr. Tóth Tihamér: Bravó!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit