CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A távfűtés helyzetét tulajdonképpen a modernizáció csapdájának is lehet nevezni, hiszen teljes kiszolgáltatottságban vannak olyan magyar állampolgárok, akik egyébként is nagyon rossz anyagi helyzetben vannak. Én is felhívom a figyelmet arra, hogy ebből a rendszerből nehéz kilépni. Hallottam olyan esetről, hogy valaki végül is ki akar belőle lépni, és majd megoldja saját maga a fűtését gazdaságosan, de nem tudja megtenni, mert ebben az esetben a kilépéssel kapcsolatos olyan műszaki változtatást kell csinálnia a Távfűtő Műveknek, amely költségét neki kellene megfizetnie.
(17.20)
Tehát vergődés van, és képtelen helyzetek. Úgyhogy erre a különleges kategóriára mindenképpen oda kell figyelni.
Felhívom a figyelmet arra is, hogy nagyon sok helyen ezek a távfűtési rendszerek elavultak, rekonstrukció szükséges, és ennek költsége szintén ezekre az emberekre hárul.
Felhívom a figyelmet továbbá arra, hogy az energiaár-emelések miatti kompenzációs rendszerből - ami nagyon nehezen áll össze a villanyáram és a gáz szempontjából, a villanyáram már valahogy megvan, de a gáz tájékozódásom szerint még nincs meg -, ebből a kompenzációs rendszerből teljesen hiányoznak azok az emberek, akik távfűtéses lakásban laknak, és képtelenek kifizetni a számlájukat. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit