DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Sok szó esett már a mai napon erről a kérdésről, mindenesetre azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem az ellenzéki pártok különböző hozzászólásai azok, amelyek a politikai csatározásokba viszik be ezt a kérdést, hanem a miniszterelnök elhibázott, rögtönzött nyilatkozatai, amelyet az is bizonyít, hogy a kormánynak is sebtében kellett ezt az egész javaslatot megtárgyalni. Ezt nagyon jól tudják a kormány tagjai, hogy az ilyenkor szokásos államtitkári egyeztetés is elmaradt ebben a kérdésben, mert a miniszterelnök úr rögtönzött egyet, és erre vonatkozóan három nap múlva, a presztízs mentése érdekében, nyilván a kormánynak gyorsan tárgyalni is kellett volna.
Ez ellen a mód ellen is tiltakozunk, de ami ellen világosan tiltakozunk, az a külföldiek hátsó kapun való magyar termőföldhöz juttatása, amely a magyar mezőgazdaság helyzetében - ezt már többen elmondták - nem biztosít megfelelő feltételeket, és óriási versenyelőnyt biztosít a külföldiek részére. Éppen ezért Dániához, Németországhoz vagy a nyugati európai uniós országokhoz hasonlítani e tekintetben Magyarországot nem megfelelő, hiszen azoknál megfelelő a földértékelés rendszere, ott megfelelő piaci viszonyok vannak, és éppen ezek az országok szeretnék a mi kezdetlegesebb és még ki nem alakult piacunkat kihasználni e tekintetben. Ez ellen tiltakoztak az ellenzéki pártok.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit