LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja a frakcióülésen megtárgyalta ezt a kérdést, és egyhangúlag úgy foglalt állást, hogy nem támogatja a lőterek külföldi lövészetekre való bérbeadását.
Egész röviden indokolva: az első indok az, hogy pontosan nem tudjuk azt a térítést, hogy a lövészet alkalmával a lőtereket igénybe vevő külföldi csapatok mennyit térítenek. Az értesüléseink szerint igen kis részét annak, amelyet egy nyugati lőtéren végzett lövészet esetén térítenének.
A másik szempont, ami ennél fontosabb, hogy ezekkel a nagyobb kaliberű lövegekkel való lövészet alkalmával igen jelentős a környezetszennyezés és a környezetre való veszély; ez sok problémát vet fel, és egész Nyugat-Európában nem nagyon engedik ezeket a lövészeteket, azért akar egész Nyugat-Európa Magyarországon lövegekkel lőni és lőgyakorlatokat végezni.
Nem értem, és nem tudom, hogy miért csak a Kisgazdapárt nyilatkozik így, és miért csak a Kisgazdapárt foglal ez ellen állást. Hogy akarunk mi Európába menni, amikor itt lesz Európa szennylerakótelepe, idehordanak minden veszélyes hulladékot, itt akarnak lövöldözni, itt akarják szennyezni az amúgy is szennyezett környezetünket azért, mert várhatóan némi bevétel származik belőle?! A Kisgazdapárt ebben szintén nem biztos, mert ha azokat a költségeket, melyeket egy ilyen lövészet alkalmával a magyar félnek rá kell fordítania arra, hogy a lövészet megfelelő körülmények között legyen működtethető, a biztonságot és a környezetvédelmet valamelyest helyre lehessen utána állítani, akkor nem hiszen, hogy ez hasznot hoz.
(17.20)
Ez csupán egy gesztus akar lenni, megint egy rosszul értelmezett gesztus, és ezért engedjük azt, hogy Magyarországra hozzák Nyugat-Európából azokat a szennyező és környezetet rontó tevékenységeket, amelyeket egész Nyugat-Európa elutasít és nem engedélyez.
Ezért szavazott a kisgazda frakció egységesen nemmel a törvénnyel kapcsolatban. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit