DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Néppárt is nemet mondott erre a törvényjavaslatra. Nemet mondott először azért, mert nem ért egyet a delegálás módszerével, és azért, mert a kormány az utolsó pillanatban nyújtotta be a törvényjavaslatot, kísérletet sem tett arra, hogy a társadalombiztosítás minden egyes polgár pénzét kezelő alapjai fölött a kialakítandó önkormányzatra bármiféle konszenzust hozzon létre a különféle politikai erők között, pedig ezek az önkormányzatok nem egy kormányzati ciklusra, hanem hosszú távra szólnak.
Nemet mondott azért, mert a delegálás rendjében - magával a renddel sem értünk egyet - belső ellentmondás feszül, és nagy valószínűséggel alkotmányellenes az a megoldás, hogy míg a munkavállalók és munkaadók szervezeteire pontos szabályrendszert ír elő a delegálásra, ugyanezt nem teszi meg sem az önkormányzatoknál, sem a nyugdíjasszervezeteknél. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy valószínűséggel ez alkotmányellenes megoldás.
Nemet mondtunk erre a törvényre azért is, mert önök nem fogadták el a parlamenti felügyelet megerősítését sem. Nem fogadták el egy komoly parlamenti felügyelőbizottság felállítását sem akár a meglévő önkormányzatok vagy az újonnan megalakult önkormányzatok mellé. Nem támogathatjuk a kormány szerepének erősödését, mert azt már ismerjük. Ez minden egyes kormányra vonatkozik, nemcsak az önökére.
Nem támogattuk azért sem ezt a javaslatot, mert az az önkormányzat, amit önök ezzel a törvénnyel felállítanak, hosszú távon nagy valószínűséggel működésképtelen lesz. Az önkormányzat működésének belső előírásai az elnök és önkormányzati testületek együttműködése nem biztosítja ennek az önkormányzatnak a hatékony és valóban a biztosítottak pénzét érdemben kezelő működését. Ezért ezt a törvényt nem támogathattuk, és érzésünk, véleményünk szerint ez a törvény Alkotmánybíróság elé fog kerülni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit