DR. SCHWARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint a szavazásból kiderült, az MSZP parlamenti frakciója megszavazta ezt a törvényjavaslatot. Tettük ezt azért, mert hívei vagyunk az önkormányzatiságnak a társadalombiztosításban is. (Derültség az ellenzék padsoraiból. - Szórványos taps az MSZP padsoraiból.) A nevetést nem teljesen értem, mert tulajdonképpen egyik ellenzéki párt sem akarta igazából a választásokat, hiszen felügyelőbizottságot és mindenféle más módosító javaslatokat terjesztettek a Ház elé. (Egy hang a Fidesz padsoraiból: Így van! - Szórványos taps a bal oldalon.)
A társadalombiztosítási önkormányzatok létrehozásának a világon számos módja van, ezek közé tartozik a delegálás is. Jelenleg a munkaadók képviselői delegáltak az önkormányzatokba. Tehát most egyfajta módon létrejött önkormányzat jön létre. Mi sem tartjuk ezt a megoldást teljesen jónak és teljesen véglegesnek, ez benne van a törvényjavaslatban. A jogosítványuk '99. december 31-áig szól és addig a parlamentnek - annak ellenére, amit Császár Terézia mondott - mindenképpen kell foglalkozni ezzel a kérdéssel, de szeretnénk, ha '98 után mi foglalkoznánk ezzel a kérdéssel, és megteremtenénk egy jó megoldást ebben. (Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból. - Taps a bal oldalon. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Jászapátiban ez eldőlt.)
A szereplőkkel, akik jelenleg az önkormányzatban vannak, és az ott eljátszott szerepükkel mi sem értünk teljesen egyet, de a mostani törvényjavaslat lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzati tagság kiszélesüljön, megváltozzon egy kicsit az összetétele ennek az önkormányzatnak. Tehát van valami lehetőség arra, hogy egy megváltozott összetételű önkormányzat jön létre.
A másik pedig: az előttünk álló reformok, amik az egészségügy és a nyugdíjbiztosítás előtt állnak, mindenképpen igényelnek egy önkormányzatiságot.
Tehát ezen meggondolások alapján mi megszavaztuk ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit