SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Aki ma erre a törvényre igennel szavazott, az a korrupcióra szavazott. (Felzúdulás a bal oldalon. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Pfuj! - Hazudik! - Taps a Fidesz padsoraiból.) Sajnos, a vita során nem az volt az igazi kérdés, hogy a tb-alapokat önkormányzatok irányítják-e vagy sem. Ki hallott már ilyet, hogy olyan módon hozzanak önök létre úgynevezett önkormányzatokat, ahogy ezt most önök a törvényben elfogadták?! (Dr. Kökény Mihály: Az egész világon ez van!) Ki hallott már olyat, hogy egy egyszeri, '93-as választás alapján létrejött testületekbe újradelegálás útján a tagokat küldjék... (Bársony András: Akkor is delegálták a felét! - Hegyi Gyula: Akkor is delegálták!) a tb-alapok élére. Akkor önök a demokrácia győzelmeként aposztrofálták ezt a választást. Ezek szerint a demokrácia győzelme egyszeri és megismételhetetlen volt.
Miért mondom azt, hogy aki erre a törvényjavaslatra igennel szavazott, az a korrupcióra szavazott? (Nagy zaj a bal oldalon. - Dr. Szájer József: Így van! - Taps a Fidesz padsoraiból.) Tisztelt Képviselőtársaim! Pár hónappal ezelőtt önök is megszavazták azt az országgyűlési határozatot, amelyet az a vizsgálóbizottság terjesztett önök elé, amely nem csinált mást, csak az egészségbiztosító önkormányzat gazdálkodását és pénzügyeit vizsgálta. Szeretném önöket emlékeztetni, hogy ebben a határozatban, amit önök is megszavaztak, például ilyenek voltak: az önkormányzat sorozatosan megsértette saját szabályzatát és a jogszabályokat. (Dr. Szájer József: Szégyen!) Ilyenek voltak ebben a határozatban, amit önök is megszavaztak... (Dr. Szájer József: Úgy van!), hogy az önkormányzat felelőtlenül bánt a rá bízott közpénzekkel.
Szeretném önöket emlékeztetni, hogy ennek az önkormányzatnak a működése - működése? -, igen, a működése alatt fordult elő a CM-klinika botrányos ügye, a kockázatkezelő kuratóriumok milliárdos pénzösszegei, amelyek eltűntek, a magánmentő-szolgálatok igazából izgalmas finanszírozása, és nem sorolom; mert ha önök igennel szavaztak erre a határozatra, akkor valószínű, hogy önök elolvasták azt, hogy milyen pénzügyi manipulációk folytak ennél az önkormányzatnál. (Dr. Szájer József: Szégyen!) Önök pár hónappal később lehetőséget adnak arra, hogy azok a tagok, akik felelősek a rájuk bízott közpénzek elherdálásában, úgynevezett delegálás útján visszakerüljenek ezekbe az önkormányzatokba. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Gyalázat!) Ezen írásos beszámoló alapján állítólag az önök pártelnöke azt mondta a frakcióülésen - MSZP -, hogy azért kell megszavazni ezt a törvényjavaslatot, mert "elképzelhető (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy '98-ban elveszítjük a választásokat, és legyen hova visszavonulnunk".
Köszönöm szépen. (Felzúdulás, nagy zaj az MSZP padsoraiból. - Közbekiáltások: Ez hazugság! - Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(17.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit