BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A balatoni halpusztulás szinte egész Közép-Európát, sőt a nyugat-európai utazási irodákat is megrázta, illetve hírt kaptak róla. A tiszai halpusztulásról kevesebb hírt lehetett hallani. Mintegy két-három héttel ezelőtt a Fidesz zöld frakciója felé jelzések jöttek, hogy érthetetlennek tartják azt az ágazati kormányzati magatartást, amely ilyen jelentős halpusztuláshoz vezetett.
Ebben az időszakban jelentős árhullám vonult le a Tiszán; ebben az időszakban vízgazdálkodási intézkedések voltak megfigyelhetők a Tisza-tavon; ebben az időszakban tárgyalta a parlament a horgászatról és halászatról szóló törvény záróvitáját; és ebben az időszakban került a parlament, a tisztelt Ház elé a nemzeti környezetvédelmi program. Azért is megdöbbentőnek tartom ezt a halpusztulást, mert komoly erőfeszítések történnek - mint az előttem szóló képviselőtársam is erre mutatott - a munkahelyteremtésre, a falusi turizmus megteremtésére, és komoly erőfeszítések történnek a környezeti károk mérséklésére vagy megelőzésére.
Tisztelettel kérdezem államtitkár asszonyt: ki a felelős azért, hogy egy szépen fejlődő és a nemzetközi és hazai turizmusban is jelentős sikerekre számító területen, a Tisza-tavon - ahol jelentős változások történtek a halgazdálkodásban és a horgászatban - ilyen mértékű halpusztulás történt? Milyen intézkedéseket tervez a kormány, hogy ezek megelőzhetők legyenek, különösen ilyen időszakban, amikor az ívási időszakban a következő halnemzedékek számára is meg kell teremteni a feltételeket, hogy többet ilyen ne forduljon elő? Tisztelettel várom a válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit