DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Befejezném azzal, tisztelt képviselőtársam, hogy valóban, ebben önnek tökéletesen igaza van, ilyenkor a megelőzést kell alkalmazni, hiszen szankcionálással azt a természeti értéket, ami ilyenkor elpusztult, már elég nehéz helyreállítani. Pontosan emiatt az FM, a KHVM és a KTM együttesen teszi meg azokat az intézkedéseket, amelyek a jövőre nézve a további megelőzéseket illetik.
Ugyanakkor mellette szankcionálásra, illetőleg kártalanításra is lehetőség van a Ptk. szabályai szerint, a környezetért való felelősség a környezetvédelmi törvény alapján, illetőleg most már megvan a természetvédelmi törvényünk is, ami alapján - hozzátenném azt is, hogy a közrehatás arányában, hiszen ennek lényeges szerepe van - és az ok-okozati összefüggés értelmében szintén felelőssége van annak, aki mulasztást követett el, és ami alapján a halpusztulás bekövetkezett. Természetesen, ha ez megtörtént, én erről a képviselő urat tájékoztatni fogom.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit