CZOMA KÁLMÁN

Full text search

CZOMA KÁLMÁN
CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm miniszter úr válaszát. Viszont nem nyugtat meg teljes mértékben, hiszen ön nem ígérte meg azt, hogy a szűrővizsgálatokat beindítják az ország területén. Én ezt kértem, és erre vártam választ, ezt szerettem volna.
Zala megyével kapcsolatban elmondta, hogy kedvezőbb a helyzet. Kedvező-e az a helyzet, hogy Zala megyében nem első, hanem második helyen állunk a daganatos betegségek miatti elhalálozásban? Ez mennyire kedvező? Ez sem kedvező tehát.
Miniszter úr, 17 és fél percen belül hal meg az ország területén daganatos megbetegedésben egy ember. Tehát majdnem negyed óránként fogyunk ebből a betegségből kifolyólag. Ezért még azt tudom hozzátenni, hogy 35 ezerrel fogy a nemzet évente ebből a betegségből kifolyólag - tehát ennyien halnak meg daganatos megbetegedések miatt. Zala megyében, amit kedvezőnek tetszett mondani, nagyon kedvezőtlen az a helyzet, hogy a belgyógyászaton helyezik el a daganatos megbetegedéssel kezelt betegeket. Ez teljesen elfogadhatatlan pszichológiailag, de talán szakmailag is, és azt hiszem, hogy ezen változtatni kellene olyan mértékben, hogy onkológiai osztályra lenne szükség a Zala megyei kórházban. Ezt szintén nem ígérte meg, ezért nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit