LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Mivel Szolnoki Andrea megengedte, hogy támogathassam a Független Kisgazdapárt indítványát, ezért élek ezzel a jogommal, és támogatni kívánom. A kormány azt hirdeti általában, hogy a kisvállalkozásoknak a támogatója, és hogy a kisvállalkozásokat minden módon elő kívánja segíteni, hogy azok élni tudjanak, el tudják tartani a családjukat, és ne szoruljanak különböző szociális juttatásokra.
Az az érv, amit Szolnoki Andrea mondott, hogy azért kell bevezetni és nem szabad visszavonni ezt a teljesen jogosan indítványozott visszavonást, azért nem lehet végrehajtani, mert a társadalombiztosításhoz kötelező befizetéseket általában nem fizetik be a nagyvállalatok, tele van az újság olyan visszaélésekkel és olyan eltitkolásokkal, amelyek mind arra mutatnak, hogy egyáltalán nem akarnak fizetni azok, akik fizethetnének, akkor nem lehet az egész társadalmat még tovább sanyargatni és még újabb adókkal sújtani. Ez az egyik ok.
A másik ok pedig az - és talán ez a nagyobbik -, hogy végeredményben a társadalombiztosításnak a gazdálkodása, és az ott előforduló rendkívül sok visszaélés, pazarlás, és teljesen - hogy úgy mondjam - nem a gazda kötelező gondosságával való kezelése a pénzeknek, és azoknak az elfecsérlése miatt kerül olyan helyzetbe az önkormányzat, a társadalombiztosítási önkormányzat, hogy nem tud eleget tenni kötelezettségeinek. Inkább oda kellene hatni a kormányzatnak, hogy ott megfogni keményen a dolgokat, hogy igenis a pénzeket odaadják, ahol szükség van rá egyrészt; másrészt pedig azzal foglalkozzék a kormány, hogy hajtsa be azokat a jogos követeléseket, amelyek régóta fönnállnak, és amelyek minden vállalkozásnak a kötelezettsége. Ha sokan nem fizetnek, ennek következtében nem lehet újabb 1800 forinttal megpróbálni a sanyargatást. Befejezésül, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az 1800 forintot be fogják fizetni, vagy az végrehajtható. Tehát a világon semmit nem jelent. Nyugodtan visszavonható, és én javaslom a magam és a Független Kisgazdapárt nevében. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit