SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A kisebbik kormányzópárt egyik képviselője részéről elhangzott két olyan állítás, amely véleményem szerint nem felel meg a valóságnak, és nem igazán indoka annak, hogy miért nem szavazták meg a Kisgazdapárt indítványát.
Az egyik állítás az, hogy azért van szükség erre az egészségügyi adóra, hozzájárulásra, mert ha ezt nem vezetik be, és nem szavazzák meg, akkor nem lehet majd például a gyógyszereket fizetni, támogatni. Hadd emlékeztessek arra, hogy miért is hiányos a társadalombiztosítás költségvetése: ne felejtsük el, hogy 200 milliárd forint a kintlevőség! Ennek a kintlevőségnek, be nem hajtott kintlevőségnek a javát az állami vállalatok tartozásai teszik ki. Azt se felejtsük el, tisztelt képviselőtársaim, hogy szocialista párti képviselők egy évvel ezelőtt a költségvetés tárgyalásánál beadtak egy olyan módosító javaslatot, amely egy intézkedésről szól, egy ütemtervről szól, hogy hogyan lehet ezt a kintlévőséget behajtani! Ezt a módosító javaslatot, amelyet a parlament elfogadott, talán be kellett volna tartani és végre kellett volna hajtani. Akkor talán nem lenne most ekkora probléma.
A másik állítás, hogy nem fizetik a munkavállalók a járulékokat. Hát hogyan lehet a jelenlegi adórendszerben és a magas járulékoknál megfelelni az önök elvárásainak? Ha lehetetlen helyzetbe hozzák a kisvállalkozókat, a kiskereskedőket, ha ellehetetlenítik őket, a gazdálkodásukat, akkor vajon hogy lehet elvárni azt, hogy tisztességesen, rendben fizessék ezeket az igen magas járulékokat. A kormány mulasztását, tisztelt képviselőtársaim, nem lehet megfizettetni a tisztességes, becsületes vállalkozókkal és kiskereskedőkkel.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit