DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a rendőrök tisztességes javadalmazását rendkívül fontosnak tartom; és az a kérdés, amit felteszek, ettől teljesen független. Mint ahogy független volt az elmúlt héten feltett azonnali kérdésem is, amelyet a belügyminiszter úrhoz intéztem. Erre a kérdésre akkor az adott okot, hogy megjelent egy hír, amely szerint egy folyamatban lévő ügyben a rendőrnyomozók az üggyel kapcsolatban pénzt fogadtak el az ügyben érdekelt személytől.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez nagyon veszélyes dolog, mert magában rejti azt a veszélyt, hogy annak az ügyével, aki fizet, alaposabban foglalkoznak, mint annak az ügyével, aki nem fizet. De azt a veszélyt is magában rejti, hogy ha valakinek például nem érdeke az, hogy kiderüljön, mi volt az ellene elkövetett bűncselekmény oka, akkor az nem is fog kiderülni. Csak megjegyzem: vannak olyan találgatások, amelyek szerint a konkrét ügyben talán ez utóbbiról volt szó.
A múlt héten, amikor a kérdést feltettem, azt vártam, hogy a belügyminiszter úr azt mondja, hogy tévesek az információim, rossz volt a híradás, nem igaz, ilyen nem történt. Ennek örültem volna. Azt is vártam, hogy esetleg nem teljesen tájékozott az ügyben, akkor azt mondja, hogy sajnálom, nem ismerem az ügyet, utánanézek. Ehelyett a legnagyobb megdöbbenésemre a válaszból az volt leszűrhető, hogy a hír igaz, és a belügyminiszter ebben nem talál semmiféle kifogásolnivalót, és fenntartandó gyakorlatnak tartja.
Ezért kérdezem - most már az igazságügy-miniszter úrtól -: ön szerint elfogadhat-e pénzt hivatalos személy egy folyamatban lévő ügyben? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit