DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Asszony! Az elmúlt évek hangosak voltak az olajbotrányoktól. Magyarországon az ezredesek nem a kormányt döntik meg, mint Latin-Amerikában, hanem olajügyekbe keverednek; s hazánkban köztudottan annyi cég foglalkozik az olajkereskedelemmel, mint égen a csillag. Ezek nagy része fantomcég. Sok milliárdos üzletekről lehet hallani, és egyesek nem átallnak még a "Nyírfa" akció mögött is egy olajügyet sejteni.
A fogyasztók védelme megkívánja, hogy egy olyan hihetetlen haszonnal kecsegtető üzlet esetében, mint a motorbenzinek és a gázolaj eladása, ahol lelkiismeretlen emberek megkárosítják a vásárlókat, nagyon szigorú szabályokkal szorítsák rá a kereskedelmet, hogy megfelelő minőségű árut, jelen esetben motorbenzint és gázolajat szolgáltassanak ki a kutaknál.
Attól tartok, nálunk a fogyasztóvédelem e tekintetben még gyerekcipőben jár. Nemrég jelentették be ugyanis, hogy együttműködési megállapodást kötött a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a Mol Rt.-vel. Ennek alapján azoknál a kutaknál, ahol a Mol Rt. belső ellenőrzése ellenőrzést végez, a vizsgálati eredményeket átadják a főfelügyelőségnek, az azokat elfogadja, és csak azokat a kutakat vizsgálja meg, ahol a belső ellenőrzés nem vizsgált semmit. Cserébe 5 millió forintot ad a Mol Rt. egy alapítványnak, és ebből oktatják az ellenőröket, valamint a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépést próbálják elősegíteni.
Fentiek alapján kérdezném államtitkár asszonyt: 5 millió forintért ezek szerint meg lehet venni a fogyasztóvédelmet Magyarországon? (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit