HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Épp a Friderikusz-show-ban mutatták be a szorobánt, tisztelt elnök asszony; én is ott ismerkedtem meg vele, úgyhogy semmi csodálkozni való nincs, hogy sokan nem ismerik. Nem egy gép, hanem golyós számolótábla, képviselő úr. Tehát elég egyszerű, elég olcsó, és - ahogy én ismerem - nem elsősorban a kiváló gyerekek tehetségét kívánják ezzel tovább fokozni, hanem éppen arról van szó, hogy az átlagos képességű gyerekeket könnyebben meg tudják tanítani a matematikára, hogy könnyebben tudjanak élni a matematika eszközeivel - erről szól a dolog.
Mivel a faxot ön kapta meg, képviselő úr, nem tudom, hogy van-e a művelődési tárcánál ilyesfajta igény, én kész vagyok megvizsgálni. Amit szeretnék még hozzátenni: külön program van az iskolákban az átlagos képességet meghaladó gyerekek képzésére, külön kezelésére, a pedagógusok erre kötelezve is vannak.
Hozzá szeretném tenni, hogy a közoktatásban végbemenő nagy átalakítás többek között azt a célt is szolgálja - már a szerény anyagi lehetőségekhez képest -, hogy olyan technikai eszközökkel is ellássák az iskolákat, amelyekkel a gyerekek mai, modern ismeretekhez jutnak, illetve megtanulják, ezekkel a gépekkel bánni tudjanak.
(13.30)
Ha tehát megoldható a dolog, a támogatásban mindenképpen partnerek vagyunk. Úgyhogy ezt megbeszélem az MKM-mel.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit