HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban nem jellemez bennünket valami lázas hevület ebben az ügyben, hanem szorgos építőmunka. Például nem jellemez bennünket az, hogy tüntetést szervezünk egy alapszerződés aláírása ellen. Például nem jellemez bennünket az se, hogy úton-útfélen olyan megnyilatkozásokat teszünk, amelyek éppen a kétoldalú kapcsolatokat gyengítik, ezzel nehezítve a határon túl élő magyarság helyzetét. Ilyen hevületbe nem fog bele a kormány most sem és a jövőben sem.
Azt azért szíves figyelmébe ajánlom, hogy az építőmunka - amiről az előbb beszéltem magyar-román viszonyban; és ezt szeretnénk magyar-szlovák, magyar-ukrán vagy magyar-szlovén viszonylatban is csinálni - hozza meg az eredményét, ez segít a határon túli magyarságon, és ez teremt olyan megbecsülést, nemzetközi tekintélyt Magyarországnak, amelyet kamatoztatni tudunk a legkülönbözőbb nemzetközi fórumokon az összmagyarság érdekében. Mi erre vállalkoztunk, ezt tesszük.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit