DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Kénytelen vagyok néhány pontosítást tenni, hogy világos legyen, a privatizációért felelős miniszter hatásköre meddig terjed: addig terjed, ameddig az állami vagyon privatizációjában végzett tevékenységet kell felügyelnie.
Ebből következően én nem vitatom az ön által ismertetett számot, hogy 30 ezer olyan cég van az országban, ahol külföldi tulajdonlás van, ez azonban nem az a cégcsoport, amelyik a privatizáció hatáskörébe tartozik. A hét év privatizációja eredményeként összesen 450 olyan gazdasági társaság van, amiben külföldiek szereztek tulajdont. Az a vizsgálat, amiről én beszéltem, egy tavaly befejezett reprezentatív vizsgálat volt; az ÁPV, illetve jogelődjei által megkötött szerződések közül vizsgáltak meg 700-at, abból a szempontból, hogy az abban vállalt vevői kötelezettségek hogyan teljesültek. Külön vizsgáltuk a külföldi tulajdonosok ilyen magatartását, és azt állapítottuk meg, hogy a többféle típusú vevői kötelezettségeknek általában 94 százalékban eleget tettek.
Ebbe a körbe tartoznak azok a kötelezettségek is, amelyeket a foglalkoztatás körében vállaltak. A foglalkoztatási vállalásokról keretjelleggel a privatizációs törvény rendelkezik; és ezenkívül 1996. február 15-én Suchman Tamás miniszter úr kötött együttműködési megállapodást a munkaügyi miniszter úrral, ahol még további, a foglalkoztatást megtartó és elősegítő szempontokat rögzítő szerződést és megállapodást írtak alá. Ez azt jelenti, hogy e két dokumentum alapján születnek meg a privatizációs pályázatokban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a foglalkoztatási kikötések, és ezeknek az ellenőrzése folyamatos. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit