DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A képviselő úr és a szigethalmi önkormányzat régóta szorgalmazza, hogy a szigethalmiak javára a kárpótlási földalap árverezése történjen meg. Információim szerint elkezdődött a földalap árverezése, de felfüggesztés okán nem fejeződött be, így csak ezen a jogcímen még mintegy 600 aranykorona föld rendelkezésre áll. Az ezt meghaladó igénye a tervek szerint a kárpótlásra jogosultaknak - illetőleg az önkormányzat is támogatja ezt a javaslatot -, jelen pillanatban erdőművelési ág alá tartozik, mely komoly akadályt jelent, hiszen az államháztartási törvény szerint a tulajdonjog átruházása az erdőművelési ágú területnek csak külön, a törvényben meghatározott esetekben lehetséges.
Mi megvizsgáltuk, illetőleg elkezdtük a vizsgálatot annak érdekében, hogy vajon a tényleges helyzet alapján az erdőművelési ág fenntartása valóban indokolt-e, szükséges-e. Ezért május közepén az összes érintett részvételével egy helyszíni bejárást tartottunk, amikor is az derült ki, hogy a terület igen vegyes tényleges képet mutat. Ezért a képviselő úr türelmét kérem annak végleges megválaszolása érdekében, hogy van-e arra mód és esély, hogy a művelési ág változása keresztülvihető legyen, és ennek nyomán ezt a területet a kárpótoltak meg tudják kapni. Ez a következő hetekben vélhetőleg eldől. A tárcaközi bizottság elé egy olyan javaslattal készülünk, ami a bejárás eredményét híven tartalmazza, és remélhetőleg megnyugtatóan a dolog rendeződni fog. Ebben a kérdéskörben egyébként holnapután találkozom ismételten az érintettekkel.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit