DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Úgy igaz, ahogy a fölszólalásában elmondta: az Ajkai Alumíniumipari Kft. magánosításának története hovatovább öt esztendeje tart. Mindannyian ismerjük a magyar bauxitbányászat, illetőleg alumíniumipar helyzetét, különösen a kilencvenes évek eleje környékén bekövetkezett súlyos piacvesztés és veszteségtermelő tevékenysége szomorú történetét. Nem jelzi ezt kevésbé az sem, hogy többszörösen került már sor a pályázati felhívás kiírására. Egy alkalommal egy átmeneti konjunktúrában bízva egy privatizáció le is bonyolódott, és ez sem minősült sikeresnek.
(14.10)
Ebben a fordulóban is részt vett a Norsk-Hydro - amire az egyik kérdése irányul -, amely azokat a feltételeket, amelyeket a pályázati kiírás tartalmazott, nem volt hajlandó vállalni, ennélfogva a pályázata érvénytelennek volt tekinthető. Utána konzultációkat folytattunk, hogy mik lennének azok a feltételek, amelyek biztosítanák a hosszú távú működtetést, új piacokat és a szükséges egyéb - vállalkozáshoz szükséges - feltételeket, és az igényeik egy részét elfogadva írtuk ki az új privatizációs pályázatot. Úgy találta a Norsk-Hydro talán - ezt tőlük kellene megkérdezni -, hogy ezek a feltételek továbbra sem felelnek meg nekik, ezért nem nyújtottak be pályázatot az én ismereteim szerint.
Egyébként, hogy hány pályázó van és az ön által konkrétan is megnevezett esetleges pályázó milyen esélyekkel és garanciákkal indul, arra azt tudom felelni, hogy az előkészítés fázisában vagyunk, holnap fog dönteni az igazgatóság a feltételek megvalósításáról, illetőleg arról, hogy milyen feltételek között kerülhet sor az adásvételi szerződés megkötésére, ha erre sor kerülhet. Ebben a pillanatban ennél többet mondani nem tudok, hiszen munkafázisban vagyunk. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit